Det gode liv på landet

Fjelstervang har haft besøg af LandTV. Det er det kommet nogle gode videoer ud af, se dem her på siden.
Fjelstervang i Ringkøbing-Skjern Kommune, Rønbjerg i Skive Kommune og Ålsrode i Norddjurs Kommune er blandt de landsbyer, der satser på at være attraktive bosteder omgivet af gode muligheder for oplevelser og aktiviteter i naturen.

LandTV besøger i programmet ”Det gode liv på landet” de tre landsbyer for at se nærmere på, hvordan man skaber de rette rammer for en pendler-landsby. Vel at mærke rammer som også i fremtiden vil tiltrække unge børnefamilier.

Landbruget og andre lokale virksomheder giver ikke længere de arbejdspladser, som i sin tid var grundlaget for mange landsbyer. Landbefolkningen svinder derfor ind, og de fleste landsbyer skal forsøge at finde en ny identitet.

I mange tilfælde forsøger landsbyerne at overleve som et godt og roligt bosted for børnefamilier, som de erhvervsaktive søger tilbage til, når dagens arbejde er overstået i en større by.

En af pendler-landsbyernes største trækplastre er naturen.
”Hvis man vil gøre noget for sin pendler-landsby, så skal man sørge for, at der er adgang til den natur, som får folk til at flytte til. Det betyder, at landsbyerne skal samarbejde med landmænd og andre lodsejere om spor i landskabet”, siger landdistriktsforsker Pia Heike Johansen fra Syddansk Universitet i Esbjerg.

Programmet er det første af tre programmer i en ny serie om moderne landsbyer og sendes i denne og den kommende uge på LandTV's kanaler over hele landet. Se sendetider på www.landtv.dk

Serien om Moderne landsbyer er produceret med tilskud fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt kommunerne Skive, Norddjurs og Ringkøbing-Skjern.

Yderligere information

Denne side bruger Cookies, ved at klikke videre accepterer du brugen af disse

OK